verhuur mobiele weegbruggen

 

Op elke locatie direct inzicht in de gewichten van uw voertuigen? Huur dan een mobiele weegbrug!

Volledig geijkt en operationeel binnen 60 minuten


Mobielwegen.com is gespecialiseerd in het wegen van voertuigen op wisselende locaties. Onze mobiele weegbruggen zijn zeer snel op te bouwen respectievelijk te demonteren, hetgeen dit weegsysteem uitermate geschikt maakt voor kortdurende werken, zoals nacht- en/of weekendafsluitingen van wegen. Uiteraard kunnen onze weegbruggen ook worden ingezet voor langdurige werken. De mobiele weegbruggen van mobielwegen.com voldoen aan de Metrologieweg (IJkwet) en zijn volledig NMI-erkend gecertificeerd.


Waarom mobiele weegbruggen inzetten?

Omdat niet op elke projectlocatie een weegvoorziening aanwezig is en het gebruik van een permanente weegbrug in de buurt van uw project hoge kosten met zich meebrengt in de vorm van extra reisafstand en gebruikskosten. De inzet van een mobiele weegbrug kan dan uitkomst bieden. Ook kunnen onze mobiele weegbruggen voorzien in een behoefte aan aanvullende weegmogelijkheden op uw reeds aanwezige weegbrug, bijvoorbeeld bij drukke periodes in een strooi- of oogst seizoen of wanneer zowel in- als uitgaande asfaltstromen tegelijk verwerkt dienen te worden.

De inzet van mobiele weegbruggen kan natuurlijk ook dienen om te voldoen aan de steeds strengere eisen ten aanzien van het voorkomen van overbelading. Door het realiseren van een optimale beladingsgraad worden boetes voorkomen en CO2 uitstoot en kosten gereduceerd.


Ook zijn onze mobiele weegbruggen uitermate geschikt voor het aan- en afvoeren van materiaalstromen van en naar locaties waar geen prmanente weegbrug aanwezig is. Door de inzet van mobiele weegbruggen wordt de omrijdafstand naar een weeglocatie en de bijkomende weegkosten voorkomen.


Informeer naar de mogelijkheden en beschikbaarheid!


Door de uitvoering van de weegbrug als één geheel is het mogelijk de mobiele weegbruggen inclusief bedieningseenheid volledig te installeren en te verwijderen binnen 60 minuten.


De bedieningseenheid

Vanuit de mobiele bedieningseenheid kunnen gegevens over het soort lading, vervoerder, kenteken van het voertuig en dergelijke geregistreerd worden en is het mogelijk begeleidingsbrieven af te drukken. De chauffeur kan direct op een LED-display op de bedieningseenheid het actuele gewicht van het voertuig aflezen.

Ook kunnen de operators van mobielwegen.com andere projectgebonden registraties uitvoeren zoals het controleren van identiteitsgegevens of het inspecteren van freesasfalt op teerhoudendheid.


Koppeling met weegnet

De mobiele weegbruggen van mobielwegen.com

zijn volledigkoppelbaar aan WeegNet om papierloos

rijden mogelijk te maken, zodat de weegbruggen

stand-alone kunnen worden ingezet.